en iyi 10 ucretsiz bulut depolama hizmeti

En İyi 10 ücretsiz bulut depolama hizmeti

Suha Onay Teknoloji

Teknolojinin gelişmesiyle beraber artan veri depolama ve taşıma ihtiyacına istinaden ortaya çıkan Bulut Depolama Hizmetleri, artık günümüzün vazgeçilmezleri arasında. Bulut depolama hizmetlerine artan bu ihtiyaç doğrultusunda ücretsiz ve güvenilir bir çözüm arayan kullanıcılar için, eni iyi 10 ücretsiz bulut depolama hizmeti sıraladık.

Dropbox

Bulut paylaşım uygulamaları arasında belki de popüler olan şirket Dropbox. Daha çok bireysel kullanıcılara odaklanan Dropbox, sunduğu 2 GB depolama alanıyla rakiplerinden geride gibi görünse de üçüncü parti uygulamalarla olan entegrasyonu, arkadaşlarla dosya paylaşım özelliği ve kolay senkronizasyon avantajıyla bu alandaki en iyi uygulamalardan.

Dropbox’un destek verdiği platformlar arasında Windows, Linux, Mac, Android, iOS ve Blackberry yer alıyor. Bununla birlikte Dropbox yayınladığı iki adımlı doğrulama ile güvenliğini de artırmış durumda.

Sunduğu ücretsiz kapasite: 2 GB
En ekonomik ücretli tarifesi ve kapasitesi: 9,99 DOLAR/AY – 1TB

Google Drive

Bulut depolama servisleri arasına giren Google Drive, ücretsiz depolama alanı ve Google ekosistemini kullanmasıyla öne çıkan uygulamalar arasında yer alıyor.
Mac, Windows, Android, iPhone ve iPad uygulamalarıyla geniş bir donanım yelpazesinde kullanım imkanı sunan Google’ın bulut depolama servisi, aynı zamanda Google Dökümanlar ile senkronize çalışarak bu hizmetin kullanıcılarına avantajlar sağlıyor.

Sunduğu ücretsiz kapasite: 15 GB
En ekonomik ücretli tarifesi ve kapasitesi: 5,79 TL/AY – 100 GB

OneDrive

(daha önce bilinen adıyla SkyDrive, Windows Live SkyDrive ve Windows Live Folders) Microsoft’un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmetidir. Kullanıcılar, Microsoft Account hesapları ile bağlanabildikleri OneDrive hesaplarına tarayıcılarını kullanarak dosya gönderip, Internet erişimi olan her yerden bağlanabilmektedirler.

Sunduğu ücretsiz kapasite: 5 GB
En ekonomik ücretli tarifesi ve kapasitesi: 99,99 DOLAR/YIL – 5 TB

Amazon Drive

Rakiplerine oranla daha çok kendi ürünlerine yönelik bir servis izlenimi veren Amazon Cloud Drive, 5 GB ücretsiz depolama alanı sunan bir diğer bulut paylaşım uygulaması. Zira Amazon’un temel hizmetlerinden kitap ve müzik depolama konusunda kullanıcılara avantaj sağladığı görülen hizmet aracılığıyla e-posta, takvim ve telefon rehberi senkronize edilemiyor. Amazon Cloud Drive, ne yazık ki Windows, Mac, Android dışında başka bir platforma destek vermiyor.

Sunduğu ücretsiz kapasite: 5 GB
En ekonomik ücretli tarifesi ve kapasitesi: 60 DOLAR/YIL – SINIRSIZ

DİA ile ilgili bilgi almak için hemen 0850 455 30 30’dan bize ulaşın veya aşağıdaki İletişim Formu’muzu doldurun!

 

Box

Bireysel kullanıcılardan çok iş çözümlerinde de uzmanlaşan Box’un kullanıcılar tarafından tercih edilmesinde belki de en çok etkili olan özelliği paylaştığınız dosyaların hakkına sadece sizin sahip olmanız. Box’a Mac, Windows, Android, Blackberry, iOS uygulamalarından erişilebiliyor.

Sunduğu ücretsiz kapasite: 10 GB
En ekonomik ücretli tarifesi ve kapasitesi: 4 EURO/AY – 100 GB

Apple iCloud

Apple’ın kendi cihazları için sunmuş olduğu bulut depolama servisi iCloud, bir sıralar hack haberleri ile gündeme gelse de hala iPhone ve iPad gibi ürünlerin vazgeçilmezi konumunda bulunuyor. Windows versiyonu da bulunan iCloud kullanıcılara 5GB‘lık ücretsiz depolama alanı sunuyor. iCloud ile kullanılabilir depolama alanınızı artırmak için diğer servislerde olduğu gibi ek ücret ödemeniz gerekiyor.

Sunduğu ücretsiz kapasite: 5 GB
En ekonomik ücretli tarifesi ve kapasitesi: 3 TL/AY – 50 GB

SpiderOak

Her şeyi mükemmel olmayan ancak birçok özelliği barındırmasını istediğiniz bir bulut paylaşım uygulaması varsa, SpiderOak bu seçeneklerden birini oluşturabilir. Özellikle dosya şifreleme özelliğiyle öne çıkan uygulama rakiplerine oranla ücretsiz depolama konusunda geride kalsa da SpiderOak, otomatik senkronizasyon, çoklu platform desteği ile her an istediğiniz dosyaya kolayca ulaşabilmenizi sağlıyor.

Sunduğu ücretsiz kapasite: 250 GB/”21 Gün Deneme Düresi Boyunca”
En ekonomik ücretli tarifesi ve kapasitesi: 5 DOLAR/AY – 100 GB

Tresorit

“gerçekten güvenli bir bulut depolama hizmeti” sloganıyla yoluna devam eden bir hizmet. Hizmetin güvenlik özellikleri içerisinde kullanıcı taraflı şifreleme, güvenli veri transferi ile birlikte, veri merkezlerinde de izinsiz girişlere karşı fiziksel güvenlik tedbirleri ve kesintisiz enerji ve yedekleme sistemleri bulunuyor.

Sunduğu ücretsiz kapasite: 1 TB/“14 gün Gün Deneme Düresi Boyunca”
En ekonomik ücretli tarifesi ve kapasitesi: 10 EURO/AY – 1 TB
“NOT: Bu servis saldırılara karşı verilerinizi kriptolar.”

Mega

Megaupload kurucusu Kim Dotcom tarafından oluşturulan depolama servislerinden birisi olan MEGA, 50GB’lık depolama alanını ücretsiz olarak sunarken, daha yüksek boyutlarda depolama alanlarını düşük ücretler ile kullanıma sunuyor. Güvenliği ön planda tutan kullanıcılar için iyi bir alternatif olan Mega, yüklediğiniz dosyaları şifreliyor. Hatta bu dosyaların ne olduğunu Mega’nın bile anlaması mümkün olmuyor.

Sunduğu ücretsiz kapasite: 50 GB
En ekonomik ücretli tarifesi ve kapasitesi: 30 DOLAR/YIL – 8 TB

IDrive

iDrive’ın Unlimited Mobile Backup olarak adlandırılan çözümü sayesinde detaylarla uğraşmaya gerek kalmıyor. Hizmet beş mobil cihazı kapsıyor. Android, iOS veya Windows Phone cihazları bu şekilde, saklama alanı konusunda endişe duymadan yedeklenebiliyor. Takvimler, kişi rehberleri, aralarında Facebook ve Instagram fotoğraflarının da bulunduğu multimedya dosyaları ve hatta Android cihazlarında çağrı kayıtları, yazılı mesajlar ve bütün uygulamaları yedeklemek mümkün.

Sunduğu ücretsiz kapasite: 5 GB
En ekonomik ücretli tarifesi ve kapasitesi: 52.12 DOLAR/YIL – 1 TB

Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir. Gmail ve Google+ ile uyumlu çalışır, fotoğraflarınızı ve maillerinizi otomatik olarak senkronize edebilir. Ancak önceliğiniz güvenlikse Mega sizin için daha iyi bir alternatif olabilir. Üstelik 50GB ücretsiz depolama alanını da unutmamak gerekir. IOS ve Mac kullanıcıları iCloud kullanmaları son derece doğru bir karar. Kamera uygulamaları ile senkronize olarak çalışır depolama alanı artırma ücretleri ise son derece uygun.

İstediğiniz servisi kullanmakta elbette özgürsünüz. Ancak her servisi kriterlerinize göre değerlendirip güzel bir seçim yapmanız gerekiyor.

Kaynaklar:

http://shiftdelete.net/en-iyi-10-ucretsiz-bulut-depolama-hizmeti-79115?p=10
http://sosyalmedya.co/bulut-depolama-servisleri
https://teknobolge.com/haber/en-iyi-bulut-depolama-servisleri
http://www.teknoblog.com/idrive-ile-mobil-cihazlar-icin-bulutta-sinirsiz-yedekleme-84570
http://www.pcworld.com.tr/rehber/en-guvenli-bulut-depolama-hizmetleri